2013. március 24., vasárnap

Mi így várjuk a Húsvétot :)

Készülődjünk egy kicsit a húsvétra!

Nagyon sok ötletet találni az interneten hogy mivel és hogyan dekorálhatjuk ki a lakásunkat! Én mindig olyanokat választok amik kicsit nehezebbek és van bennük kihívás..... Megmutatnám az egyiket ami elsőre nagyon könnyűnek tűnik de aztán amikor neki állsz már kicsit nehezebb.... Tavaly próbáltam már egyszer ezt a teknikát akkor nem sikerültek ilyen jól most neki álltam még egyszer és most sokkal jobbak lettek és elárulom a trükköt is. Nos mi is az amiről én most itt beszélek az nem más mint a fonal tojások :)
Sok recept van róluk én tavaly textil keményítővel próbálkoztam.... nekem nem jött be sajnos a textil keményítőtől kicsit kifakultak a cérna szálak színei és nem lettek olyan szépek és a tartásuk sem volt az igazi...... 
De most találtam egy receptet ami étkezési keményítővel van két evőkanál étkezési keményítőt elkeverek egy liter vízben és folyamatos kevergetés mellett felforralom ha forrt leveszem a tűzről és kihűtöm.... Kicsit ilyen kocsonyás állaga lesz nem kell megilyedni tőle az normális :) A színes cérna szálakat 10-15 percre bele áztatom és a felfújt kis lufira rátekerem a cérnákat. 



A szárításukat én így oldottam meg egy éjszaka alatt megszáradtak. 


     Száradás után kipukkasztottam a lufit és íme az eredmény :) Szerintem csodálatosak lettek most :)

Tovább gondoltam kicsit ezt a teknikát és csináltam egy óriás tojást minden maradék színes cérnát felhasználtam és egy nagy lufira tekertem mindet és csináltam egy nyuszi fészket....





 Miután megszáradt kipukkasztottam a lufit vágtam rajta egy lukat és krepp papírból csináltam füvet és bele raktam a csoki nyuszit :)


És a tojásfa se maradhat el :) 
Mi így várjuk a húsvétot! :) 
Üdvözlettel: Klaudia